Turn every training and every ride in the best possible experience for human and horse! Win-Win!

Ik wil haar graag vastzetten, maar dat heb ik niet gedaan. Ze is nog te schrikkerig en te gestrest.

Ik begin weer met de handschoen-aan-stok. Ze is al minder bang: ze draait nu haar kont naar me toe zodat ze achterwaarts naar mij toe komt. Als ze bijna bij me is, dan draait ze met haar hals, zodat ze haar beloning kan aanpakken zonder te hoeven omdraaien. Dit hebben we veel herhaald. Ik heb wel drie keer mijn zak vol gestopt met nieuwe biks. En dat is best veel biks hoor, ik heb hele diepe zakken.

En, ineens, kan ik haar weer bij het halstertouwtje pakken. Ik aai over haar hoofd en … dat vindt ze heerlijk! Vooral achter haar oren. Daar moet ik krabben. Ja, harder! Ze zit nog volop in het winterhaar. Ik pluk haar hele hals en haar rug en ook bovenop haar kont. Er komt veel haar af, joh. Ze staat in het hek te kauwen om iets terug te doen. Ze mag mij niet terugkroelen in mijn jas of mijn vel.

Zo veel dood haar plukte ik uit haar vacht

En dan ineens schrikt ze weer en stoot haar hoofd hard tegen de ruif. Weer opnieuw beginnen en ook deze keer kan ik haar weer bij het touwtje pakken. Weer kroelen en loslaten. Ze gaat weer naar de hoek om kuil te eten. Ik haal haar nog een keer bij me en kroel haar nog even en dan stop ik met deze training.

Ik ben ruim een uur met haar bezig geweest op deze tweede sessie van de dag. Ze genoot zo van het losse haar eruit plukken , vooral achter de oren waar het halster jeukt, dat ik denk dat ik nog een beloningsmanier heb gevonden. Het voelde heel vertrouwd, echt super gaaf.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: